vrijdag 1 augustus 2008

Dag 5: oars and sails 2

Enen goedenmiddag met z´n allen,

opnieuw zaten we in een sterke fleet: UK, USA, Ierland, Finland en Denemarken. Italië, onze directe achtervolger had dus een enorm voordeel! Onze roeistart was een beetje chaotisch en er was veel wind, maar we konden de Ieren nog redelijk bijhouden en haalden Finland in. Bij de boei lagen we allemaal samen en bij het inriemen kwamen we zachtjes tegen de UK door de drift. Penalty: 20 seconden zeilen naar beneden, iedereen ging ons dus voorbij. We haalden direct Finland en Denemarken weer in maar de rest was te snel. Toen begonnen we boten voorbij te zeilen van de eerste fleet die 5 minuten vroeger gestart waren! ENORM frustrerend. 3 haalden we er zo in... Na veel buitenhangen en waterscheppen werden we 4de en Italië in hun fleet 3de. Gevolg: gelijke totaalstand. Ons grootste doel is dus Italië achter ons te laten, wat moet lukken want ze zijn slechter dan ons en hebben steeds geluk gehad met hun fleets. USA is niet meer in te halen, maar met een 5de plaats springen we een gat in de lucht.

´s Middags stond er towing op het programma (buiten categorie), maar door de sterke wind werd de wedstrijd vervangen door een volleybaltoernooi op het strand. Zonder enige training bleken we daar nog niet zo slecht in te zijn en we werden stoer 2de op puntentotaal. Italië werd eerste. We lieten ze nog even in de waan dat dat morgen ook zo zou zijn, maar vanbinnen wisten we wel beter!

´s Avonds geoefend voor sack transfer, alles wat kon foutlopen liep ook fout, maar dat is de beste voorbereiding, niet? Na 3 geslaagde pogingen gingen we nog even uit de bol op de dansvloer. Frisco in de disco is een populaire dans geworden, zalig.

Adieu, Eline en Bie.

1 opmerking:

 1. Proficiat! Héél goed gewerkt meisjes en jongens!

  Laat die italianen morgen maar eens een "poepje" ruiken van jullie "belgisch" temperament!
  "Gli italiani non sono si buono..."
  HET GEDACHT IS ALLES ( met mijn excusues als er een foutje in de tekst zit)
  De hittegolf hier in Gent is voorbij, en nu zitten we weer in een typische Belgische zomer, wat lang niet zo slecht is.

  Let toch maar op dat je niet teveel in de disco zit, want anders vrees ik dat het morgen n'en slow zal zijn op het water.
  Voilà wijze raad van TATAN, en voor diegenen die het nog niet weten: ik ben de tante van Stephanie Smet, en "TATAN" is het "koosnaampje" dat mijn lieve nichtje mij gaf...

  Nog veel plezier daar in Finland en tot morgen.

  BeantwoordenVerwijderen