vrijdag 1 augustus 2008

Dag 6: navigatie en sack transfer

Opnieuw enen goedenmiddag liefste supporters van het eerste uur,

Vandaag de dag van de waarheid, hét moment om Italië achter ons te laten.
Voor de eerste keer werden onze zeilbroeken uitgehaald, de lucht was betrokken en er stond een serieuze wind. Er werden 14 mensen gekozen om de navigatieproef te doen. Uit die 14 konden we dan 4 personen kiezen die de navigatie zelf zouden uitvoeren, de andere 10 mochten hun spieren laten rollen. Door het zware weer en het vele verkeer is de wedstrijd uiteindelijk afgelast. Al onze voorbereiding (kompasles) voor niets...

Na een vettige kebab was het zover: de gevreesde, de enige echte, de bloedstollende SACK TRANSFER! Gunther (onze ropeman) zag al enkele uren lijkbleek en sprak geen woord. Wij ontspanden met een theetje in de zon die ondertussen opnieuw scheen. Wij zaten in de 3de fleet tegen Finland, maar dat maakte niet veel uit, want eerst wordt er beoordeeld op penalties en dan op tijd.
Er was enorm veel wind, maar onze start was heel goed, hooray. We schudden de Finnen met gemak van ons af, het anker werd op tijd uitgesmeten en de draai ging vlot. We probeerden dicht tegen de 10 meterlijn te gaan, maar 2 meter ervoor zaten we tegen de bodem. Gunther smeet, net een halve meter te kort... Geen paniek, 2de keer, net weer te kort. De derde was de goede keer, spreekwoorden kloppen altijd. Bij de Finnen lukte het bij de eerste keer, maar daar lieten we ons niet door intimideren. Tim crosste op de kant, met 2 spectaculaire vallen, en de mast zwierde omhoog alsof het een luciferstokje was. Zak over, zak gevuld, zak weer over, mast naar beneden, riemen buiten, achorman sleurde voor zot en GAAN! Tijd: 7 min 26, maar nog belangrijker: geen enkele penalty. De Finnen eindigden nog een stuk achter ons en vergaten hun mast plat te doen, penalty dus.
Snel aangelegd en gaan kijken naar Italië. Op 100 meter van het strand zagen we hun anker vliegen, vreugde alom, hun ankertouw was uiteraard veel te kort. Na veel ploeteren en een gewonde anchorman (afgevoerd met de ambulance) gaven ze op. Ze eindigen waarschijnlijk als laatste, samen met de Fransen die er ook het bijltje bij neerlegden. Bijna iedereen kreeg penalties, behalve UK, Rusland en wij. Nu afwachten wat de uitslag is...

Liefs van Eline en Bie.

4 opmerkingen:

 1. Amai zeg,
  zo vlug kan ik niet reageren hoor!

  Jullie zijn echt straffe mannen. Een dikke proficiat aan heel de crew.

  Ik hoop alleen maar dat alles goed komt met de gewonde italiaan...
  Groeten van een bezorgde tante, en tot morgen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. super, goed gedaan!
  ik duim voor de uitslag :)
  (en bedankt voor het kaartje stefanie, valerie, matthias en stephanie!)
  x hanne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallokes daar allen!

  Het leest vlotjes jullie tekstjes en het is spannend!!! Ben nu wel nieuwsgierig na dit laatste blogbericht hoe het zit met jullie ranking!

  Alweder veel groetjes aan allen en vergeet niet een lieve knuffel door te geven aan Kristofke!!

  Kus

  Anneleen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. joow crew!!

  frustrerend om alles alleen maar te kunnen lezen, en er niet zelf bij te zijn!!
  maar zo te zien zijn jullie goe bezig, zelfs zonder mij :p

  blijven gaan, die 5de plaats is voor de Carolus!!!

  nie pleuje en tot binnen een paar dagen!!

  toes!
  Barbara

  BeantwoordenVerwijderen