zaterdag 24 juli 2010

wedstrijddag 1

hallo daar,

Drukke eerste AC-dag achter de rug,
de dag begon deze morgen al vroeg door onze buren die altijd om 6u30 opstaan.
Daardoor waren de meeste van ons ook al wakker. Maar ja om 7u00 wachtte het ontbijt ook al op ons.

Om 9u00 was er dan de eerste cox-meeting. We gingen deze voormiddag nog een beetje trainen maar dat is een beetje in het water gevallen door de inspectie van de boten.

We splitsten ons op in twee groepen, de jongens gingen naar de boot terwijl de meisjes hun haar deden. We hadden allemaal twee vlechten in ons haar, behalve ik want mijn haar is daar veel te kort voor.

Na het eten was er dan de openingsceremonie. België liep als eerste in de parade. Net achter de lokale bellevrouw ( ze heeft de Gentse belleman al eens ontmoet). Er werden aan iedereen Canadese-vlagjes uitgedeeld en Günther ging er helemaal in op. De hele weg zwaaide hij met de vlagjes en riep hij "we LOOOOVE canada".

Na de parade was er heel uur speech. SAAAAI !

En dan was het zover, onze eerste wedstrijd van Atlantic Challange Canada 2010,
Captain's gig, met onze nieuwe polo waren we er helemaal klaar voor. Ook de commando's waren in het Engels.

De Captain's gig verliep niet schitterend, maar ook zeker niet rot slecht. Het begon al met mensen die niet eens wisten dat we over de startlijn waren gegaan. Eens iedereen door had dat we vertrokken waren ging het vlot tot de eerste aanleg. Toen maakte we een kleine botsing, toch kon onze piekman deze vrij goed opvangen. Onze persoon stapte aan boord en we vertrokken naar het schip, daar was de aanleg heel goed en konden we onze ere persoon met veel stijl afzetten.

De uitslag werd na het avondeten opgehangen we zijn zevende samen met Italië! Dat valt wel mee maar toch hadden we beter verwacht. De eerste plaats wordt gedeeld door Denemarken en Ierland.

Deze avond zijn we Jackstay nog eens gaan oefenen want die is morgen. Hij lukt echt heel goed.
We verschieten zelf iedere keer van onze tijd. Nu nog hopen dat hij morgen even goed lukt. De zenuwen zijn er in ieder geval al!

We gaan deze avond allemaal wel vroeg slapen want het belooft morgen een drukke dag te worden. In de voormiddag Oars and Sails en in de namiddag waarschijnlijk 2 Jackstays.

Maar we blijven gaan, bieeeestjes!!!!!!!

stephanie

3 opmerkingen:

 1. nie pleuje!
  zo te lezen gaat het daar super en zijn jullie klaar voor het grote werk na de wat mindere captain's gigg.
  ik duim voor jullie.
  groeten ook aan Charles, de trustee.
  genegen groet,
  Christian Maes

  BeantwoordenVerwijderen