maandag 26 juli 2010

wedstrijddag 2

Oars and Sails 1
Deze morgen staat het koninginnenummer van de AC op het programma. Al roeiend en zeilend een driehoek varen. We starten allemaal te samen en dat is wel een indrukwekkende zeilstart. Verschillende boten raakten elkaar en penalties worden uitgedeeld, US en Indonesia werden gediskwalificeerd. Onze maneouvres gaan goed en al roeiend staan we ook ons mannetje. De Italianen zeilen net iets sneller dan wij, met hun nieuwe zeilen, maar al roeiend vliegen we ze voorbij. Resultaat: 2e achter de Ieren!

1 Ireland
2 BELGIUM
3 Italy

Jackstay sack-transfer
Het event waarvoor we het meest geoefend hebben, eindigt met een zeer teleurstellende 9e plaats. Het ging super goed, geen ankerproblemen, goede draai; maar ons werprtouw (gegeven door de jury) was 2x te kort om toe te komen. Pas wanneer we gevaarlijk dicht bij de 10 meterlijn komen geraken we aan de kant. Alles loopt op wieltjes en we zetten een scherpe tijd neer. Pas wanneer we de resutalten krijgen, beseffen we dat we 2 penalties hebben gekregen: 1 penalty voor het gebruiken van een "illegale' musketon op onze jackstay. 5 Teams kregen hiervoor een penalty en we gebruiken deze musketon al sinds Maine, dus frustratie volgt. De andere penalty is nog tot op heden onduidelijk. Hadden we 1 penalty minder gehad dan werden we 4e; als, als..
Daar gaat ons schitterend Oars and Sails resultaat. :-(

We eindigen de dag als vijfde in het algemeen klassement, maar we zijn virtueel vierde omdat de Denen hun boot vast zit door een staking en zij dus nog geen (straf)punten kregen.

Bas

1 opmerking:

  1. SUPERgoed gedaan die oars and sails!!! Ben trots op jullie. En echt rot van die musketon, wat is dat nu plots. Maar jullie maken dat vast weer goed in de volgende wedstrijden, toon maar wat jullie in huis hebben. Is de Deense boot dan nog niet in Canada? Oei.
    Allez, doe zo verder en geniet er nog ontzettend van!!

    BeantwoordenVerwijderen