maandag 26 juli 2010

wedstrijddag 3

Passage Race
6 Mijl afleggen is altijd afzien. We starten als 2e net achter Noord-Ierland die direct beginnen roeien. Na een minuut volgen we hun voorbeeld want zeilen gaat niet hard genoeg. Een half uurtje roeien later liggen we derde want Great Britain gaat over ons. Aangekomen aan een groter vaarwater proberen we het nog eens al zeilend maar we verliezen snelheid en de Ieren gaan al roeiend over ons. Sommige boten volgen ons voorbeeld en verliezen veel plaats, weer roeien dus. We staan 4e en we hebben nog 4 mijl te gaan en de Italianen zitten ons op de hielen. We roeien de riemen uit ons lijf en roeien weg van hen. We veranderen van koers en we gaan weer zeilen. Scherp aan de wind halen we alles uit de kast om voor hen te blijven. Ze lopen in maar we finishen een tweetal bootlengtes voor hen: yes 4e!

Onder voorbehoud:
1 GB
2 Ireland
3 Northern Ireland
4 BELGIUM

Esprit
Dit event telt mee voor een aparte trofee: de Lance Lee trophy (samen met captains gig en technical sailing). Iedereen wordt verspreid over alle boten en we racen al zeilend. Tim, Gunther en Bas blijven in de Carolus. We missen onze start compleet en we liggen aan de verkeerde kant van de startlijn op het moment van de start. We tacken rond en gaan als 4e laatste over de startlijn. We zeilen naar een te ronden boei en daar horen we dat we derde zijn omdat ongeveer iedereen vergeten is de boei te ronden. Met nieuwe moed racen we naar de finish met onze multiculturele crew en we finishen 2e!

Onder voorbehoud:
1 Northern Ireland
2 BELGIUM
3 Finland

Bas


By the way, you can visit the danish blog at http://Canada.atlanticchallenge.dk

7 opmerkingen:

 1. goed bezig! Een top 5 plaats is ideaal ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. verder zo en kopje bijhouden. armen en benen volgen wel, getraind als jullie zijn.prettig jullie wedstrijdverslag te kunnen volgen op blog.geniet er van en succes.

  christian maes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Enzo Schollaert27 juli 2010 om 05:00

  Mooie plaatsen behaald, zo verder doen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed zo en geniet ervan
  Fijn dat wij jullie wedervaren kunnen volgen.
  Oma Suzan & Opa Jan

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed zo, fijn dat wij jullie wedervaren kunnen volgen

  Succes
  Opa Jan & Oma Suzan

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goe bezig,nu al top 5, da komt wel goe

  Groeten Jonas

  BeantwoordenVerwijderen