woensdag 28 juli 2010

wedstrijddag 4

SLALOM 1 & 2

Deze vermoeiende dag is al onmiddellijk zeer intensief begonnen. het slalomparcours moest door elke boot 2 keer afgelegd worden. Wij mochten als eerste beginnen tegen canada. We wonnen onze fleet met een mooie voorsprong op canada en waren vrij tevreden over onze tijd. Een paar van onze grootste concurrenten slaagden er wel in om een snellere tijd neer te zetten, maar gelukkig kregen verschillende boten een penalty voor het raken van een boei. We eindigden mooi 3de!

In de tweede ronde raakten we één van de boeien net niet (mijn hart stond even stil!) en konden we onze tijd met een paar seconden verbeteren, maar verloren in onze fleet tegen Quebec. Maar niet getreurd want de einduitslag mocht er zijn: we sleepten een 4de plaats in de wacht! Een goeie start van de dag!

Biestjes!!!

ZEILRACE 1 & 2

In de namiddag stonden de 2 zeilraces op het programma. De start was gepland net na het middageten, maar door het gebrek aan wind werd de wedstrijd uitgesteld tot 15u30. Dat gaf ons even de tijd om wat knopen te oefenen en een powernap te doen. Spijtig genoeg stond er om half vier niet echt meer wind: laten we zeggen een halve beaufort tot 1 beaufort... Wat toch wel in het nadeel is van de carolus die iets zwaarder is dan de andere boten op AC. Toen het startsignaal gegeven werd, begon het dobberen naar de finish... We namen een goeie start, ver van de grote groep (zo vermijden we penalties voor botsen tegen andere boten). Bij het ronden van een boei botsten we lichtjes tegen de Indonesische boot (Garuda) die volgens ons duidelijk in de fout was. We riepen ook duidelijk dat wij voorrang hadden, maar Garuda kon niet meer uitwijken. Even stak er wat meer wind op, maar dat was weer snel gedaan. We dobberden als 5de over de finish.

Tegen het begin van de tweede zeilrace viel de wind bijna helemaal weg. Stiekem werd er gehoopt dat de race zou verzet worden naar een dag met meer wind, maar de race ging gewoon door. Het was weer dobberen geblazen. Tijdens dit uur is er zeker een jaar van ons leven gegaan toen Sam (cox voor de zeilwedstrijden) 2 keer op rij maar net een boei kon ronden. Als we 2 centimeter meer verlijerd waren, zaten we gegarandeerd tegen de boei. Tijdens de race zag de organisatie gelukkig in dat er te weinig wind stond en werd het parcours ingekort. We eindigden mooi 4de!

De traditionele goeie teams deden het niet zo goed in de zeilraces en als de berekeningen klopten, zouden we naar de 2de plaats stijgen in het klassement. Het wordt afwachten tot morgen om de punten te zien. Spannend!!

Hanne

2 opmerkingen: