woensdag 28 juli 2010

wedstrijddag 5

Vandaag werden we gewekt met zeer slecht nieuws: we waren gediskwalificeerd voor de eerste zeilrace van de vorige dag. Hierdoor zakten we helemaal naar de 14de plaats voor die race. We wisten niet zeker waarom, maar hadden wel het vermoeden dat het om de bots met Garuda ging. De sfeer aan de ontbijttafel zat op een dieptepunt. Er werd hevig gediscussieerd over wat er gebeurd was en wat onze fout in het gebeuren was en Bas en Sam besloten het aan te vechten bij de jury. Tot onze grote spijt heeft het niet geholpen. De jury was van mening dat er aan de boei geen plaats meer was voor ons om hem te ronden en dat we hadden moeten wachten. Ook zeiden ze dat we veel dichter bij de boei konden gedraaid zijn; ik citeer: "you were too busy shouting and not turning". Natuurlijk riepen we; we moesten Garuda toch duidelijk maken dat wij voorrang hadden. Er viel niets meer aan te doen en we moesten dan maar aanvaarden wat er beslist was. Hierdoor zakken we in het algemeen klassement naar een 6de plaats :(

OARS AND SAILS 2

Na de enorme tegenslag van de eerste zeilrace stond ons een grote opdracht te wachten om terug in de top 5 te raken. Gelukkig stond er vandaag veel wind (5-6 bft) wat een voordeel is voor ons en een nadeel voor bv de ieren die heel dunne masten hebben. Nog voor de race begon, was één van de mastvoeten van de ieren al gebarsten. We besloten zoals veel anderen een reef te leggen om het risico te beperken. We gingen net iets te traag over de startlijn, maar we konden weer de grote meute vermijden. Wij biestjes beginnen daar precies goed in te worden. Al na een paar minuten zeilen braken zowel de mast van de Denen als van de Fransen. Die arme Denen hadden hun boot nog maar een dag (hij zat door een staking vast in Montreal en is zelf even zoek geweest). Een groot deel van de race konden we een derde positie behouden. Tijdens de roeirak konden we USA net niet inhalen en stak ook Noord-Ierland ons voorbij. Bij de volgende zeilrak hebben we Noord-Ierland even kunnen inhalen, maar doordat we bij de boei geen risico's wouden nemen en hem iets wijder rondden haalde Noord-Ierland ons weer in. We gingen als 4de over de finish wat helemaal niet slecht is.

Dit brengt ons naar een 5de plaats in het algemeen klassement. We gaan ons helemaal geven voor de volgende wedstrijden om de schade wat in te halen!!

Hanne

9 opmerkingen:

 1. Los doorgaan Caroli!

  De onrechtvaardigheden zijn er bij elke editie, maar er blijven voor gaan is de boodschap.

  Vergeet de tegenslagen en focus op de goede resultaten, want die zijn er wel.

  Gaan, gaan, gaan en succes allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Thomas heeft gelijk.
  Nu kopje bijhouden, fair blijven en tonen wat jullie werkelijk in jullie mars hebben.
  Bovendien: ook andere ploegen zullen hun tegenslagen wel tellen.
  Nie pleuje,
  Christian Maes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Enzo Schollaert29 juli 2010 om 01:49

  Gewoon blijven gaan, je weet maar nooit of je nog je opt podium komt te staan!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik kan me alleen aansluiten bij Thomas en Christian : niet opgeven en blijven doorgaan. Vooral positief blijven en elkaar steunen, dit moet lukken !
  Mieke (mama van Matthias Coene)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ollevier Georges29 juli 2010 om 06:22

  Pepe en meme Ollevier zeggen : doe je best !! Concentreer je op de volgende wedsctrijden, dan komt alles goed !

  Vele groetjes uit Veurne

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goe bezig Carolus!
  Nog even doorduwen voor een podiumplaats, maar top 5 is ook wel zalig!
  Wel jammer van de diskwalificatie...
  Groetjes uit Gent

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Overzichtje tot nu toe:

  Captain's Gig: 7
  L'Esprit: 2
  Oars & Sail 1: 2
  Jackstay: 9 (2 penalties)
  Passage: 4
  Sailing 1: 14 (DSQ)
  Sailing 2: 4
  Slalom 1: 4
  Slalom 2: 3
  Oars & Sail 2: 4
  Ropework: 2

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Komaan !!!

  Volle gas ...  Succes nog, Wim

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hahaaaaa ropework! Goed gedaan jongens!! Blijven GAAAAAAAN!
  x

  BeantwoordenVerwijderen