zaterdag 21 juli 2012

Let the games begin ...

Binnen een klein uurtje is het zo ver, dan begint eindelijk het echte werk met de officiële openingsceremonie van deze Atlantic Challenge met aansluitend de Captain's Gig (en dat allemaal onder toeziend oog van de Ierse president Michael D. Higgins). Naar wat we gehoord hebben, wordt het een soort stoet in de stijl van de openingsceremonie van de Olympische Spelen en volgens een Ierse krant mogen we "huge crowds" verwachten. Spannend maar vooral ontzettend zalig!

Gisteren zaten we een hele dag op het water, helaas was er amper tot geen wind en werd er vooral op roeien, Captains gig en slalom getraind. Het was ook een uitgelezen kans om de tegenstand eens van dichterbij te bekijken (en uiteraard keken sommigen niet alleen naar hun maritieme kwaliteiten). De weersverwachtingen zien er goed uit maar het probleem is dat er de komende dagen niet al te veel wind verwacht wordt, gezien het gewicht en de leeftijd van onze boot zou dat eventueel voor wat nadelen kunnen zorgen bij de zeilraces, maar we kennen allemaal de quote "een goeie zeiler onderscheidt zich bij weinig wind" (Michie geen commentaar, ik heb gisteren u leven gered -> hierover later meer). Verder hebben we ons gisteren ook bezig gehouden met "Ropework", voor de leken, dat is de verzamelnaam voor knopen, splitsen en betakelingen en gezien onze band met de scouts zou dit echt wel een wedstrijd moeten zijn die we kunnen winnen.

Uiteraard moet de druk ook af en toe eens van de ketel dus zijn we gisteravond met wat gasten van de crews van Italië, Quebec, Amerika, Ierland en Denemarken nen Guinness gaan drinken in Ma Murphy's, zo'n echte Ierse pub waar er nog net geen Leprechauns rondfladderden. Waarna we nogal uitgelaten terugkeerden naar de plaats waar we verblijven. Op de weg terug was onze goeie vriend Michie even vergeten dat het verkeer hier daadwerkelijk van links komt, gelukkig kon hij nog net op tijd gered worden anders hadden we onze wedstrijdverdeling volledig opnieuw moeten maken, wat echt wel nodeloos tijdsverlies zou betekenen.

Zo meteen trekken we onze beige shorts en zwarte Carolus-tshirts aan, hijsen we zwarte-geel-rode vlag en trekken we onder de heerlijk brandende zon naar de échte start van dit avontuur! Vanavond of morgen zullen we u trakteren op wat foto's!

1 opmerking:

  1. beste Carolussers, leuk dat we jullie zo van nabij kunnen volgen (mooie foto's). we blijven fan en duimen voor een eerste geslaagde dag met de Captain's Gig. Ga ervoor en draag zorg voor elkaar! toi toi toi - Mario en Mieke uit Drongen -

    BeantwoordenVerwijderen