woensdag 25 juli 2012

Wedstrijddag 3 +4: Oars & Sails + Ropework + M.O.B.


Onze excuses voor de tijdelijke stilte. Het waren niet enkel twee intense dagen met ups en downs maar ook beginnen we steeds beter overeen te komen met de andere landen waardoor er leukere dingen te doen zijn dan lekker alleen achter een computerscherm te kruipen. Maar niet getreurd want nu krijgt u dus een verslag van niet één maar jawel twee (!!!) dagen! Woehoe!

Wedstrijddag 3: Oars & Sails 2 + Ropework

Oars & Sails 2

Hierover kan er veel of weinig gezegd worden maar het woord “ramp” is zeker op z’n plaats. We begonnen goed aan de wedstrijd en schommelden rond de vierde à vijfde plaats. Er stond een stevige wind wat voor een redelijk grote snelheid zorgde waardoor de eerste zes boten allemaal vrij dicht op elkaar zaten wat voor problemen zorgde bij de eerste boei, USA deed voor Italië zijn zeilen naar beneden maar vergaten hun riemen in het water te gooien voor de roeirak en door de harde wind lagen ze compleet stil, Italië had hier uiteraard niet op gerekend en kon hun niet meer ontwijken. Wij besloten om de boei heel nipt langs binnen te proberen halen maar door de problemen voor ons was dit nu onmogelijk, afvallen kon ook niet meer aangezien we dan Rusland vol in de flank zouden raken. Om een lang verhaal kort te maken: we vlogen los op Italië waarbij een stuk van hun spiegel eraf zeilden. Uiteraard werden we gediskwalificeerd waardoor we een diepe duik in het klassement namen, we zakten van een mooie vierde plaats in de buurt van al onze concurrenten naar een diepe achtste plaats. Teleurstelling alom!

1.     Noord-Ierland
2.     Groot-Brittanië
3.     Ierland
4.     Quebec
5.     Rusland
16. BelgiË


Ropework

De teleurstelling van de voormiddag was nog niet verteerd of we mochten al beginnen stressen voor de knopen, normaal gezien toch één de disciplines waarin we kunnen uitpakken. Aline, Stefanie, Marjolein, Sam en Casper mochten gaan knopen, Matthias, Wouter en Lothar kregen een betakeling en Jeroen en Michie lootten een splitsing. De knopen waren vrij basis maar toch maakten we twee klein foutjes wat ons een 28/30 opleverde, ook bij de betakelingen en splitsen werden er (domme) fouten gemaakt waardoor we slechts zesde eindigde. Opnieuw een teleurstelling, gelukkig eindigden we voor Frankrijk en USA en konden we enkele punten goed maken op Quebec.

1.     Ierland
2.     GB
3.     N.-Ierland
4.     Rusland
5.     Finland
6.     Belgïe

Wedstrijddag 4: M.O.B. + L’Esprit

M.O.B.

Een nieuwe dag, een nieuwe kans. Met een broek vol revanche gevoelens mochten we meteen onze frustraties weg roeien in een roeiende Man Over Boord. Het concept is eenvoudig iemand van een andere crew komt op de boot, die persoon mag zelf beslissen wanneer hij/zij tussen twee boeien in het water springt, we moeten de persoon zo snel mogelijk uit het water halen en dan zo snel mogelijk terug naar de finish roeien! We werden verdeeld in drie heats, wij lootten Ierland (let’s beat those fuckers for the first time), Italië, Cork en International, een heel interessante groep met andere woorden!

Onze man was niet echt een man maar een Iers meisje genaamd Ashley! En ik overdrijf niet door te zeggen dat ze ongelooflijk schattig was, zelfs de Ieren hadden het een beetje moeilijk om haar te laten gaan: “Make sure she gets a hot chocolate and a warm towel after you get her out of the water, she’s our little teddybear you know!”.

Onze heat was de tweede van de dag. We begonnen sterk en namen meteen de leiding, ons manoeuvre was bijna perfect waardoor we het Ierland zeer moeilijk maakten, helaas verzwakten we klein beetje naar het einde van de race waardoor de Ieren ons nog net voorbij gingen maar we waren al ontzettend blij dat we de eerste boot zijn die het de Ieren moeilijk konden maken in een roeidiscipline. Een goed begin van de dag! De punten werden verdeeld volgens de klassementen van de verschillende heats in plaats van op tijd, dit was een domper voor ons aangezien we een stuk sneller waren dan de Noord-Ieren en Russen die de andere reeksen wonnen. Dit was de enige wedstrijd van de dag voor het algemeen klassement, we verliezen dus opnieuw wat terrein op Rusland, N-Ierland en Rusland maar lopen opnieuw in op Quebec waarop we slechts 7 punten achterstand meer hebben, de top 5 lonkt terug!

1.     Noord-Ierland
Ierland
Rusland
2.     Groot-Brittanië
België
USA
3.     Finland
Italïe
Quebec

L’Esprit

Dit is een leuke wedstrijd ookal telt hij niet mee voor het klassement! De crews worden verdeeld over alle boten en daarna moest er een soort Oars & Sails gedaan worden waarbij we in een uur zoveel mogelijk keer een bepaald parcours moesten doen. Wouter en Michie wilden hun kracht tonen aan het Noord-Ierse team en Jeroen en Casper besloten de Italiaanse boot op stelten te zetten. De anderen zaten o.a. in International en Frankrijk. Het was ondanks de regen en de zwakke wind toch een zeer aangename wedstrijd die ons opnieuw dichter naar de andere landen deed groeien! Dit was ’s avonds ook zeer duidelijk tijdens de optredens van alle landen waar we duidelijk aanzien worden als één van de grootste feestlanden! We slootten de dag opnieuw af in Ma Murphy’s! Morgen staan Sailing en Navigation op het programma, hopelijk kunnen we opnieuw dichter bij die top 5 raken! Tot morgen.

Uitslag

1.     Cork
2.     Ierland
3.     Indonesië
4.     N.-Ierland
10. België

1 opmerking:

  1. Komaan Carolus!!
    Laatste dagje afzien. Laat jullie maar eens goed gaan met die riemen. ROEIEEEEEEEEEEEEEN!!!
    Ik duim superhard!
    Bie

    BeantwoordenVerwijderen