vrijdag 20 juli 2012

Trainingsweek

Trainingsweek

Vorige zaterdagochtend -op een ontiechelijk vroeg uur- begon de eerste etappe van onze trip naar Ierland. Over Dover en Fishguard kwamen we zondag tegen de middag aan in het dorpje Glengariff op zo'n 15 km van de officiele host van deze Atlantic Challenge ... Bantry!

Regen noch onze nieuwe vrienden de Midges (een soort mini-mug die iedereen gemiddeld 200 beten bezorgd heeft) konden ons enthousiasme tijdens de trainings-/teambuildingsweek bekoelen. Alle wedstrijdsoorten werden opnieuw tot in de puntjes voorbereid.
En wij niet alleen zijn er klaar voor, het is ongelooflijk om te zien hoe hard het stadje Bantry toe leeft naar de wedstrijden. Winkels zijn versierd, overal hangen vlaggen van de deelnemende landen en we kunnen geen supermarkt binnengaan zonder wel twee keer gevraagd te worden van welk land we nu juist weer komen met als steevast antwoord dat ze voor ons zullen supporteren.

De invloed van dit gebeuren op Bantry gaat zelfs zo ver dat verschillende verenigingen en horecazaken de kans kregen om een crew te adopteren. Wij zijn geadopteerd door een knus koffiehuisje dat nu volledig omgetoverd is tot een paradijs van rood-geel-zwarte vlaggen en Nederlandse teksten. Van deze mensen kregen we donderdagochtend een gratis ontbijt met ovenverse boterkoeken, fruit en u vult zelf maar aan met de zaken die u ziet bij een ideaal ontbijt, ze waren allemaal aanwezig! Naast het koffiehuisje heeft -hoe toepasselijk- de plaatslijke scouts ons in de armen gesloten. Daar kregen we een speciale ceremonie en daarna werd een meute Ierse welpen op ons afgestuurd, waarmee we een hevig -en daarmee bedoel ik echt hevig een spelletje dikke Bertha gespeeld hebben.We werden er in de watten gelegd met heerlijke gebakjes (inclusief scones), thee, -Irish- coffee en zelfs een scoutsdas! Op de eindformatie kregen we allemaal ook nog eens een medaille/geluksbrenger en maakten we kennis met een andere manier van scouting dan ze gewend zijn.

Sinds vandaag zijn we gesettled in de school waar we de komende dagen zullen verblijven samen met de andere vijftien crews, dus vanaf morgen begint het echte aftellen naar de wedstrijden. De zenuwen beginnen zachtjes op te komen maar één ding is zeker Carolus Quinto zal er volledig voor gaan dus other crews be prepared!

Quote van de dag: "Ne zeehond heeft wa zaligste leven dat er bestoat"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten