zaterdag 21 juli 2012

Wedstrijddag 1: Captain's Gig

Het is eindelijk begonnen!

Het programma werd meteen danig in de war gestuurd door een ietwat lange openingsceremonie doordat meneer de president duidelijk een aanhanger is van het concept "fashionably late". Maar hij was het wachten misschien wel waard, onze goeie vriend is namelijk een behoorlijk kleine,vrij dikke, kalende, oude man die zijn bijnaam "Yoda" helemaal niet gestolen had. Na zijn speech die hij in twee talen voerde (Gaelic en Engels), kon na zijn "I declare this Atlantic Challenge, the World Championship for Bantry Bay Longboats for openend" de eerste manche van dit kampioenschap beginnen, namelijk Captain's Gig.

Captain's Gig

Deze wedstrijd telt niet mee voor het officiële klassement edoch besloten we er toch compleet voor te gaan. De bedoeling is om in een zo'n mooi mogelijk kostuum en met de mooiste roeitechniek een kapitein op te pikken op punt A en deze te vervoeren naar punt B. Er worden punten gegeven op roeitechniek, aanleg, vertrek, behandeling van de kapitein en algemene uitstraling. Deze wedstrijd is voor de Carolus altijd een soort achilleshiel geweest dus besloten we het dit jaar eens anders aan te pakken door een scoutsdas te laten maken in de kleuren van onze boot om zo onze band met de scouts in de verf te zetten. Ook werden onze meisjes (bij de meesten compleet tegen hun zin) voorzien van een dot in hun haar. Ierland was als eerste aan de beurt waarna de andere op alfabetische volgorde mochten volgen zo dus mochten wij als tweede onze kapitein oppikken.

Carolus tijdens Captain's Gig
De zenuwen stonden strak gespannen vooral bij Matthias, de stuurman, en Casper, de entertainer van de kapitein. Een mooie aanleg en goede ontvangst van de kapitein, allebei compleet volgens het boekje, zorgden voor een zekere ontspanning voor de hele crew (de aanmoedigingen van de kant hielpen hier uiteraard ook bij mee). Helaas stak er een strakke wind op die ons vertrek ietwat stroef deed verlopen en daarna een klein inschattingsfoutje bij de aanleg kostte ons punten. Gelukkig had de kapitein het blijkbaar voortreffelijk naar zijn zin wat resulteerde in een knappe zesde plaats die ons meteen moed inpompt voor de komende week.

Ierland liet meteen zien dat het niet de bedoeling is dat de trofee Bantry zal verlaten en won vandaag reeds zijn eerste wedstrijd. Hopelijk kunnen we ze morgen pakken op de slalom of de eerste manche van Oars and Sails.

KLASSEMENT 
1. Ierland
2. Denemarken (met een beetje hulp van onze eigen Phebe)
3. Groot-Britannië
4. Finland
5. Rusland
6. België
7. USA
8. Quebec
9. Noord-Ierland
10. Frankrijk
11. Canada/Cork
13. Indonesië
14. International
15. Italië

1 opmerking:

  1. Mooie start Caroli! Wind in de zeilen gewenst en hopelijk leveren jullie trainingen van de afgelopen jaren veel plezier en succes op.

    Goed begonnen half gewonnen.

    Geef er een lap op! Nie pleuje!

    Thomas

    BeantwoordenVerwijderen