maandag 23 juli 2012

Wedstrijddag 2: Slalom en Oars & Sails 1

Slalom

Een nieuwe dag en voor het eerst echte wedstrijden.
Zondagochtend werd op de allereerste Coxmeeting de manches geloot voor de slalom, België kwam als eerste uit de pot gevolgd door USA, op zich een gewaagde tegenstander dus het beloofde een leuke manche te worden. Het toeval linkte ook nog Quebec en Ierland tegen elkaar en de mooiste affiche Noord-Ierland tegen Groot-Brittanië.

Eerst geloot betekent natuurlijk ook eerst aan zet dus lagen we als eerste klaar om te vertrekken. Dit duurde opnieuw ontzettend lang doordat de jury vreselijk aan het knoeien was met het leggen van een startlijn. Iets voor elf was het dan van dat! We gingen er volledig voor en verpulverden de USA, wat meteen zorgde voor een zeer scherpe tijd. Lang stonden we aan de leiding maar door het bijna dierlijke roeien van de Ieren (met de Canadezen in hun kielzog) en de rivaliteit tussen GB en Noord-Ierland zakten we nog terug tot een -toch wel- knappe vierde plaats.

UITSLAG

1. Ierland
2. Quebec
3. Noord-Ierland
4. België
5. Rusland

Oars and Sails 1

Wat was dat allemaal? De race zou normaal gezien om 14u beginnen maar door -opnieuw- gepruts van de organisatie bij het leggen van de boeien duurde het bijna twee uur voor het parcours klaar lag. Maar de grootste blunder van allemaal was de non-communicatie tussen de jury en de deelnemende boten. We hadden ons strategisch wat verder van het pak gelegd zodat we een snellere start konden nemen dan de andere boten, door onduidelijkheid over wanneer de race nu juist begon hadden we ons daar voor anker gelegd. We lagen dus nog volop te wachten toen we plots de andere boten zagen vertrekken, we hadden het startsein volledig gemist! Zo begonnen we dus met een dikke mijl achterstand aan de wedstrijd, wat volgde was prachtig, we zeilden zoals we nog nooit gezeild hadden waardoor we nog op een, gezien de omstandigheden, redelijke zevende plaats belandden. We hebben de schade beperkt. Ierland leek alweer met sprekend gemak te winnen voor Noord-Ierland en Rusland. Let vooral op de leek want achteraf bleek dat op Noord-Ierland na niemand door had dat de wedstrijd begonnen was dit zorgde voor een algemeen protest tegen de jury (onder leiding van ons en verrassend genoeg de Ieren). Helaas mocht het niet baten en tellen de resultaten toch waardoor we dag als vijfde afsloten.

UITSLAG

1. Ierland
2. Noord-Ierland
3. Rusland
4. Groot-Brittanië
5. Italië
7. België

Na een goede voormiddag en een baalnamiddag gingen we opnieuw naar Ma Murphy's a.k.a. Atlantic Challenge Conference Bar waar het zwart zag van het volk met als grootste gespreksonderwerp de complete chaos van de dag!

Morgen staan Oars & Sails 2 en Ropework op het programma!

3 opmerkingen:

 1. Christine Dury23 juli 2012 om 10:15

  Niet opgeven Carolus !!

  We duimen !

  Christine Dury

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Typisch dat de carolus dat tegenkomt :) Maar jullie slalomresultaat is al veel belovend!

  Nog veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Resultaten zeggen voorlopig nog niets over de capaciteit van elke ploeg. Jullie hebben nog grote troeven in handen...

  Go Carolus!

  Thomas

  BeantwoordenVerwijderen